bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Menu
Download
brochure
Blijf op
de hoogte

Landelijk wonen

Ruinerwold is een groen en landelijk gelegen dorp in het zuidwesten van de provincie Drenthe centraal gelegen tussen de stad Meppel en het gezellige brinkdorp Ruinen

Ruinerwold Dsc 9430 Edit
Ruinerwold Dsc 9397 Edit
Ruinerwold Dsc 9386 Edit
Ruinerwold Dsc 9382 Edit
Ruinerwold Dsc 9375 Edit
Favoriet Ruinerwold Dsc 9455 Edit
Favoriet Ruinerwold Dsc 9434 Edit
Favoriet Ruinerwold Dsc 9417 Edit
Favoriet Ruinerwold Dsc 9412
Favoriet Ruinerwold Dsc 9405 Edit
Favoriet Ruinerwold Dsc 9399 Edit
Favoriet Ruinerwold Dsc 9373 Edit
Favoriet Ruinerwold Dsc 9370 Edit

Over het project

Ruinerwold is een groen en landelijk gelegen dorp in het zuidwesten van de provincie Drenthe centraal gelegen tussen de stad Meppel en het gezellige brinkdorp Ruinen. Wij zijn verheugd te kunnen meedelen dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Ruinerwold-Zuid heeft vastgesteld! Maandag 26 september 2016 vindt de 'Start Verkoop' plaats. Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met Jan Weide of KlokBouwOntwikkeling onder vermelding van Ruinerwold-Zuid.

 • Omgeving

  Ruinerwold is de perfecte woonplaats als je op zoek bent naar sfeer, rust en ruimte voor jouw gezin. De afwisselende en groene omgeving van het pittoreske Ruinerwold heeft je veel te bieden en nodigt uit om fraaie wandel- en fietstochten te maken. Door de centrale ligging ben je binnen afzienbare tijd in Meppel, Giethoorn, Hoogeveen of via de bekende uitvalswegen in andere delen van Drente. Daarnaast liggen de plaatsen Oosteinde, Rogat en Havelte binnen handbereik. Langs Ruinerwold stromen de riviertjes de Wold Aa en de Oude Vaart.

 • Ruinerwold

  Ruinerwold heeft een groot aantal voorzieningen en bedrijvigheid. Zo vind je er een bibliotheek, openbare en een christelijke basisschool, supermarkt met postagentschap, kapsalon e.d. Tevens zijn er diverse horecagelegenheden en heeft het dorp een actief en betrokken verenigingsleven met de bijbehorende faciliteiten als sportvelden en een sporthal. 

  Het dorp kent daarnaast vele evenementen/bezienswaardigheden waaronder de Oldtimerdag, de Openbare perenverkoop, Boeldag museumboerderij Karstenhoeve en nog veel meer. • Ruinerwold-Zuid

  Ruinerwold-Zuid is al jarenlang een potentiële uitbreidingslocatie voor woningbouw in Ruinerwold. De locatie is als zodanig ook opgenomen in de "gemeentelijke Structuurvisie 2010-2030".

  Binnen het plan komt er een keur aan ruime, goed doordachte, compleet afgewerkte woningen. Deze worden gebouwd onder fraaie architectuur. Daarnaast zijn er enkele vrije kavels beschikbaar om jouw eigen droomwoning op te realiseren. Of je nu zoekt naar een starterswoning, twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning, Ruinerwold-Zuid biedt woon- en leefplezier voor iedereen van jong tot oud(er) in een mooi en gezellig dorp.Ligging

De nabij gelegen snelwegen A32 en A28 maken dat je een goede en snelle verbinding met o.a. Zwolle, Heerenveen, Hoogeveen of Assen ( en zelfs de Randstad) hebt.